Bæredygtig Jul – hvordan?

Klimaforandringerne er ikke ude i en eller anden dystopisk fremtid. Klimaforandringerne sker lige nu for øjnene af verdens befolkninger og dermed også i Danmark. Det kan vi læse i FN`nyeste klimarapport.

Derfor kan jeg godt forstå, når de unge råber i desperation:
Fuck jeres penge, I har klimagæld. Jeres grådighed slår vores børn ihjel”

Det er voldsomt, men det er desværre sandt. Hvis ikke vi handler Nu på klimaforandringerne og det enorme forbrug, som ødelægger jorden, smadrer biodiversitet og økosystemer i naturen, så går det galt.

Derfor er Julen en god anledning til at gøre op med tidligere tiders manglende omtanke for klima og miljø ved at tænke og handle grønnere både ved højtider men også i hverdagen.

Det er lige fra de store ting til de helt små ting, alt tæller i det store klimaregnskab, og det betyder noget på den lange bane, hvad vi gør hver især. En bæredygtig livsstil behøver ikke være ensbetydende med en forringelse af din livskvalitet, men kan faktisk godt være en positiv tilføjelse til din hverdag

Det værste vi kan gøre er ikke at gøre noget, for så taber vi kampen mod klimaforandringerne, og vores børn og børnebørn bliver de helt store tabere.

Bæredygtig jul - hvordan

Der er håb. Derfor er det vigtigt at handle på klimaforandringerne Nu og gøre noget f.eks. minimere plastikforbruget ved at pakke gaverne bæredygtigt ind, spise grønnere julemad, undgå madspild, give flere gaver med oplevelser istedet for forbrugsgaver, arrangere fælles transport til julefesten, bæredygtig julepynt f.eks. blomster, som kan genplantes i haven o.m.m.

Der er masser af muligheder for stadig at holde jul men med større omtanke for klimaet og miljøet og dermed vores fælles fremtid.

Det bliver måske den smukkeste jul, du nogensinde har oplevet netop, fordi julen bliver enklere og tydeligere i sit budskab om kærlighed, når vi synger Dejlig er jorden eller Glade Jul.

For det er det, julen handler om. Kærlighed.

Glædelig jul!
Eva

Læs og få ideer til at holde en grøn og bæredygtig jul:

Bæredygtig jul i gårdhaven – tema se www.evatryde.dk

Idenyt: Sådan undgår du julens store madspild

Stop Spild Af Mad: Undgå madspild i julen – tips og ideer

Danmarks Naturfredningsforening: 9 tips til en bæredygtig Jul

Grøn Jul: Økologiske juletræer

Isabellas: Ideer til julepynt du selv kan lave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.