Forret med rejer og honningmelon

Denne forret er familiens favorit. Både børn og voksne elsker den lækre forret med rejer og melon. Forretten portionsanrettes, men der er altid en ekstra skål på bordet med lidt mere rejesalat.

Forretten er skøn til årets fester og ser festlig ud på bordet. Rejesalaten pyntes med frisk dild og som tilbehør en skål med en lækker skaldyrsdressing og citron. Salaten er bedst, når den serveres kold og kan varieres efter årstiden.

Forret med rejer og melon

Forret med rejer og honningmelon  – 4 personer

Ingredienser:

2 hjertesalater
ca. 250 gr. frosne rejer
1-2 avocado
1 økologisk agurk
200 gr. grønne asparges
1/2 honningmelon
2-3 små sherrytomater

Frisk dild til pynt
Økologiske citroner skåret i både
Evt. lidt friskkværnet peber og knivspids salt

Fremgangsmåde:

De frosne rejer tøes op og drypper godt af i en si. Rejerne skylles kun meget lidt for at bevare den salte smag.

Agurken skrælles, snittes og skæres i små tern, avocado halveres, udstenes og frugten snittes og skæres i tern, grøn asparges skæres i tern. Brug kun den blødeste del af stilkene. Honningmelonen halveres, kerner fjernes, melonen skrælles, skæres i både og tern,

Hjertesalaten og iceberg skylles og drypper godt af. De groveste blade fjernes. Salaten duppes evt. med et rent viskestykke.

Ingredienserne til salaten blandes i en skål og stilles køligt indtil, forretten serveres. Derefter laves dressingen.

Skaldyrsdressing

50 gr. mayonnaise, 250 gr. creme fraiche, 1 tsk. sukker, 1 tsk. ketchup, 0,5 tsk. paprika, 0,5 tsk salt, 1 tsk citronsaft, 3 spsk vand. Ingredienserne blandes godt og serveres i en lille skål ved siden af rejesalaten.

Rejesalaten portionsanrettes med citronbåde, lidt dild på toppen samt ristet brød eller lun flute samt eventuelt dressing.

Velbekomme!

Sommerhilsener
Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.