DIY – Det er sundt at strikke eller hækle

Ikke sponsoreret.
Det er sundt og hyggeligt at strikke eller hækle f.eks. i pauserne, når man arbejder hjemme. Og samtidig er det bæredygtigt.

Jeg har længe været på udkik efter en nem opskrift på hæklede eller strikkede frokost- og middagsservietter som erstatning for engangspapirservietterne. Her er en fin opskrift, som jeg gerne vil dele med dig.

Det er sundt at strikke eller hækle

Opskriften på middagsservietten er fra Karen Klarbæks dejlige bog Servietsamling 2. Opskriften hedder Serviet med V-mønster. Garnet er økologisk bomuld fra Karen Klarbæk, hæklenål 2,5.

Middagsservietten er nem og ret hurtig at hækle, for det er kun 2 rækker, som skal gentages hele arbejdet igennem. Tilslut en kant med små musetakker.

Servietten er rigtig fin og passer til vores klassiske Mega Musselstel, så jeg har tænkt mig at hækle en stak i bomuld istedet for de kulørte papirservietter. Garnet fås i dejlige farver og flere forskellige hvide nuancer.

Måske vil jeg også hækle dækkeservietter, en brødkurvserviet og små kageservietter i V- mønsteret.
Servietten kan også bruges som en sød gaveide.

Bomuldsservietterne kan kogevaskes eller vaskes på 60 grader.

Bæredygtigt og uden plastik
Hver gang jeg finder erstatning for engangsservice eller plastik, så bliver jeg så glad for tænk, hvis vi kunne fjerne mikroplast og plastik fra havene og naturen og samtidig ændre vores forbrugsvaner ikke bare i Danmark men globalt.

Det grønne valg føles lidt som en dråbe i havet –  men det har betydning, så lad os inspirere hinanden med kreative løsninger på genbrug og nye bæredygtige smukke håndlavede ting til vores bolig og i hverdagen.

Sommerhilsener
Eva

Derfor er det sundt at strikke og hækle:

Alt: Sundt at strikke

Alt: Derfor er det så sundt at hækle.

Magasinet Liv: Frem med strikkepindene. Det er det sundt for dig at strikke eller hækle

DR: Det strikker helt af – program om strikkeglæde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.