EFTERÅR – LÆSEHYGGE

Efterår - læehygge

Efteråret indbyder til læsehygge i weekenderne, når det regner eller blæser udenfor.

Jeg læser hele året, men om efteråret er der mere tid til at gå på biblioteket og finde god litteratur. Læser meget forskelligt både faglitteratur og skønlitteratur og har samlet nogle læseideer til dig her indenfor forskellige genrer.

HAVEBØGER

En af de bedste havebøger jeg har læst i år er Haven i Troense af Helle Troelsen og Karen Syberg. Det er en vidunderlig bog med beskrivelser af de forskellige rum, der er i Helle Troelsens smukke have. Fotografierne er betagende, og årstiderne er smukt beskrevet. Jeg elsker den bog fra første til sidste side.

SUND KOST

Claus Dalbys havebøger er kendt og elsket af mange inklusive mig. Derfor var min nysgerrighed vakt, da jeg læste om Claus Dalbys nyeste bog Slank: Plantemad fra mit grønne køkken udgivet på Forlaget Klematis.

Det er en skøn bog, som beskriver Claus Dalbys personlige vægttab med sunde grønne salater. Bogen indeholder opskrifter på et væld af lækre salater med beskrivelser og flotte fotos. Der er også tips til selv at dyrke grøntsagerne og krydderurterne, som bruges til salaterne.
Til november udkommer Claus Dalbys nyeste bog Hold Vægten med nye dejlige salater.

MEDITATION OG MINDFULNESS

Årets skønneste læseoplevelse om meditation og mindfulness er min ynglingsforfatter Eve Bengta Lorenzen. Eve er stifter af Mindfullife og Foreningen for Mindfulnnes baseret Rehabilitering.

Eve Bengta Lorenzen har skrevet nogle af de mest betydningsfulde bøger om mindfullness og har udgivet en lang række cd`er med mindfulness-øvelser.
www.mindfullife.dk

Eva Bengta Lorenzen har også udgivet skønne digtsamlinger f.eks. Appelsindigte og den nyeste bog Selvomsorg.

SELVUDVIKLING

Lev mere, tænk mindre: drop grublerierne, slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi af Pia Callesen i samarbejde med Anne Mette Futtrup, Politikens Forlag.
Spændende bog med brugbare beskrivelser og øvelser, som jeg har læst et par gange.
Det er ikke en bog med svære intellektuelle forklaringer, men en bog som alle kan få glæde af at læse til inspiration. Du kan også se Pia Callesens videoer på nettet, der beskriver teorierne i bogen.

God læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *