EFTERÅRSHYGGE I BØGESKOV

September er den første efterårsmåned, hvor vi stadig kan fornemme sommeren med sol og lune dage, men også dage med blæst, regn og kølige temperaturer.

Dagene er blevet kortere, lyset ændrer sig, og meget snart skal vi finde den lune sweater og vinterfrakken frem.

September er en hyggelig måned, hvor weekenderne går med at plukke frugt og bage frugttærter eller lave æblemost. Tidligere henkogte jeg æbler, blommer og pærer og lavede marmelade, nu nyder vi den friske frugt i rigelige mængder, og resten får rådyrene, fuglene og insekterne.

En af mine favoritopskrifter er denne æbletærte, som er nem og hurtig at lave og smager skønt.

Efterårshygge

FILIPPA ÆBLETÆRTE

Ingredienser:

Tærtedej:
100 gr. sukker eller råsukker
2 æggeblommer
125 g smør
1 nip salt
250 g sigtet hvedemel
2 spsk. koldt vand

Rør sukker godt sammen med smørret, tilsæt æggeblommer lidt efter lidt, salt, sigtet hvedemel, vand og saml dejen til en kugle, der stilles tildækket i køleskabet i ca. 30 min.

En mellemstor tærteform smøres, og fyldet klargøres.

Fyld:
3-6 skyllede æblerne som befries for kernehuset og skæres i fine både med skræl for at få alle vitaminerne med.

Tærtedejen udrulles og lægges på tærteformen, dejen stikkes med en gaffel inden, æblerne lægges på dejen. Dryp eventuelt lidt økologisk citronsaft på æblerne, drys et par spsk sukker på og et par spsk. blomme- eller abrikosmarmelade samt lidt hakkede mandler.

Bages i en forvarmet ovn v. 200 gr. i 30 – 40 min., indtil æbletærten har en smuk sprød kant, og æblerne er blevet let gyldne.

Afkøles og spises lun med flødeskum eller is.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *