DEJLIG FRUGTGRØD M. MORELLER

SOMMEREN ER PÅ SIT HØJESTE
MORELTRÆERNE BUGNER AF SØDE, DEJLIGE BÆR

HER FÅR DU MIN OPSKRIFT PÅ EN DEJLIG FRUGTGRØD, DU KAN BRUGE TIL SOMMERENS SPISELIGE BÆR OG SENSOMMERENS/ EFTERÅRETS FRUGT.

Vi elsker at spise de friske moreller direkte fra træerne, men i år har jeg også lavet frugtgrød af de dejlige modne bær.

Dejlig frugtgrød m. moreller

Opskriften kan både bruges til sommerens bær og æble-, pære- eller blommegrød.

Morelgrøden smager rigtig godt og dufter skønt!

INGREDIENSER

4 pers.

250 gr. skyllede bær (moreller)
4 dl koldt vand
1 1/2  – 2 dl sukker eller rørsukker
evt. lidt vaniljesukker
1 1/2 spsk. kartoffelmel el Maizena

Morellerne skylles grundig, befries for stilke, kommes i en gryde med halvdelen af vandet og koger langsomt op under omrøring.

Sukker og lidt vaniljesukker tilsættes. Når morellerne er blevet til kompot, sies massen igennem en sigte, så kernerne skilles fra.

Hæld grøden tilbage i gryden. Kog langsomt op og fjern det hvide skum.

Opløs Maizena eller kartoffelmel i de resterende 2 dl vand,  ryst det eventuelt godt sammen i en lukket beholder og hæld det lidt efter lidt i gryden under omrøring, mens grøden koger langsomt op og tykner.

Frugtgrøden smages til med sukker, sies og stilles til afkøling med et drys sukker.

Serveres med kold mælk eller is.

Velbekomme!

LÆS OM KIRSEBÆR:

Haveselskabet : Sådan dyrker du kirsebær i haven 

Frugtgrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *