Green Friday for vores fremtid

Green Friday er en international dag, hvor millioner af mennesker verden over vælger ikke at købe noget som modsvar til Black Friday`s materialistiske forbrugsfest inden julehandlen.

Folk vælter ind i butikkerne på Black Friday, mange venter utålmodigt udenfor butikkerne til dørene går op og ofte ender indkøbene i fejlkøb, som skal byttes og nogle gange med vold og skænderier om varerne.

Green friday`s grundide er istedet, at gøre noget godt for kloden og andre mennesker f.eks. ved at støtte velgørenhed, gå en tur i skoven eller bare glæde andre med et kærligt ord og et smil.

Mange ting smides ud efter Black Friday til stor skade for klimaet og miljøet.
Den materialistiske forbrugsfest koster på CO2 budgettet.

Jordens ressourcer er opbrugt for 2021.Se https://nyheder.tv2.dk/klima/2021-07-29-i-dag-har-vi-opbrugt-jordens-ressourcer-for-2021

Derfor kan du gøre en forskel for klimaet og for jorden ved at beslutte, at den 26. november 2021 er din Grønne Fredag. Her er nogle sunde grønne ideer til, hvad du kan bruge din dag til.

Green Friday

Gør ingenting:
Mange mennesker har en hverdag med stress og jag, derfor er din Grønne Fredag en kærkommen lejlighed til at geare ned og bare gøre ingenting. Nyde stilheden en tidlig morgen, sidde på en bænk, nyde roen og bare være. Stilhed er vigtigt for menneskers sundhed.

Støt velgørenhed:
Grøn Fredag er en god anledning til at støtte din hjertesag ved f.eks. at tage en pose med på stranden for at samle plastik, aflevere ting til genbrug, rydde op i dit hjem, støtte en organisation, tilbyde din hjælp til familie og venner m.m.

Smil til verden:
Grøn Fredag er også en god anledning til at smile og være venlig ved at åbne døre for andre, give en hjælpende hånd, støtte op om mennesker, du holder af. Smilende mennesker får smil igen og spreder glæde.

Være aktiv:
Grøn Fredag kan bruges til at være fysisk aktiv ved at gå en tur, løbe på stierne i skoven, cykle en tur i det dejlige vejr eller spille badminton med dine venner eller familie. Det er sundt for krop og sjæl at være fysisk aktiv.

Gå i haven:
Grøn Fredag kan bruges på noget praktisk i haven f.eks. gøre din have vinterklar, binde kranse, rydde lidt op  eller bare nyde årstiden og stemningen i din have. Havelivet er sundt og dejligt.

Green Friday

Gå ud i naturen:
Grøn Fredag er en kærkommen lejlighed til at nyde dagen i naturen, se en smuk solopgang, gå en tur i skoven, lege med børnene i haven, gå en tur langs stranden, besøge steder du har drømt om. Bare være og suge naturens indtryk til dig som ny energi.

Spise sundt:
Grøn Fredag kan være din sunde, grønne dag, hvor du forkæler dig selv, din familie og venner med dejlig grøn mad, lækre salater, nye grønne retter, spændende grønne spisesteder eller mad over bål. Grøn mad er klimavenlig mad.

Gå på biblioteket:
Grøn Fredag kan bruges på at læse en god bog, høre en lydbog, se en film, bladre i et tidsskrift eller se på kunst. Biblioteket giver oplevelser og er det perfekte sted til fordybelse.

Lytte til musik:
Grøn Fredag kan også bruges på skønne musikoplevelser. Høre en klassisk koncert, lytte til skøn jazz, fed rock eller bare nyde din ynglingsmusik. Måske kan du spille et instrument eller drømmer om at lære det? Musik er bare dejligt.

Meditation:
Grøn Fredag kan også bruges på at meditere hjemme eller i naturen. Digital-fri dag. Gå en tur langs vandet eller i skoven og mærke freden og roen. Trække vejret dybt ind og nyde livet lige her og nu. Meditation er sundt for krop og sjæl.

Glædelig Grøn Fredag!
Eva

Læs om Green Friday:

Green friday.org: Green Friday 
My happy footprint: What is Green Friday and why should you care

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.