Hellere oplevelser end forbrug

Danmark har opbrugt del af jordens ressoucer for 2022 – se denne artikel i Information

Det er vores børn og børnebørn, som skal leve med konsekvenserne af klimaforandringerne, plastik i havene og naturkatastrofer i fremtiden.

Derfor bliver vi nødt til at gøre noget – nu.

Cirkulær økonomi, mindre forbrug, grønnere livsstil og bæredygtighed er en del af løsningen, og det haster med at komme igang.

Jeg tror på, vi får et rigere liv, når det ikke længere er forbrug og penge, som styrer vores oplevelse af værdi og livskvalitet. Ingen stress og jag i et konkurrencefyldt samfund med alt for lidt tid til børnene.

Det vigtigste er relationerne til familie og venner, dejlige oplevelser i naturen og følelsen af at høre til i et fællesskab.

Det er det, vi vil huske tilbage på, når livet er ved at være forbi – ikke det materielle.

Hellere oplevelser ed forbrug

Grønnere livsstil
Jeg har valgt at skære mit eget forbrug ned, som i forvejen ikke er særlig stort, ved at opsige et abonnement, hvor jeg får tilsendt et magasin pakket ind i plastik. Bladet er fyldt med reklamer men også gode artikler. Bladet kan jeg låne på biblioteket, og jeg forærer med glæde mine egne blade væk.

Det samme gælder bøger. Jeg køber ikke længere bøger hos boghandleren men låner på biblioteket eller via nettet. Det er bæredygtigt og sparer CO2 på grund af mindre papirforbrug og lavere forsendelsesomkostninger.

Hellere cykle eller gå en tur end at shoppe. Naturen er kilde til gratis glæder, og jeg har tit en lille pose med på stranden til plastikaffald. Det gør mig glad, hvis jeg kan være med til at gøre noget.

På biblioteket låner jeg bøger og tidskrifter, ser film eller podcasts, og der er ofte spændende arrangementer og dejlige udstillinger.

Det kulturelle betyder meget og er kilde til stor glæde og inspiration. Man kan sagtens sænke sit forbrug uden at lide afsavn. Det handler bare om at være kreativ og se tingene i et nyt perspektiv.

Sommerhilsener
Eva

Læs om grøn livsstil:

Danmarks Naturfredningsforening: Cirkulær økonomi – hvad er det?
Danmarks Naturfredningsforening: Grøn livsstil

PlasticChange: Gode råd mod plastikspild

Verdens Skove: Mindre klimaaftryk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.