Naturlige sunde negle

Ikke sponsoreret
Nu er det sommer med tid til strandliv, sommerkjoler og bare ben. Neglelak i flotte røde, koral og rosa farver fremhæver den solbrændte hud og det smarte sommerlook.

Men jeg har taget en beslutning.
Det er slut med neglelak, fordi de indeholder kemi, farvestoffer og mikroplastik.

Stilen med neglelak er international og skabt af modeindustrien og kosmetikproducenterne.

Forestil dig – millioner kvinder verden over som dagligt fjerner neglelak med f.eks. acetone på en serviet, og derefter smider det hele i toilettet eller i affaldsspanden.

Milliarder af mikroplastpartikler ryger direkte ud i afløbet og ud i havene.
Vi ser ikke mikroplastik med det blotte øje, men det er der og optages gennem fødekæden. Det er et kæmpe problem, fordi man har dokumenteret, at mikroplasten nu findes i vores krop og i moderkager hos gravide.

Sunde negle

Derfor viser jeg her, hvordan du kan gøre dine negle sommerklar uden brug af neglelak. Fødder og hænder bliver dejligt bløde, og neglene får et sundt og velplejet udseende.

Det har du brug for:

En lille balje til fodbad eller håndbad – sæbespåner, håndklæde

1 lille neglesaks
1 negleklipper
Neglefile
Økologisk kropsolie
Neglebåndsskubber
1 pimpsten
Økologisk creme

 

Sunde negle

Find et rart sted gerne udenfor i solskinsvejret. Fødderne i et dejligt varmt fodbad med sæbespåner i ca. 10-15 min. Nyd solen, læs eventuelt et kapitel i en bog, kik i et magazin eller drik en kop te.

Dup fødderne i håndklædet men skyl ikke, fordi sæbespånerne blødgør din hud. Hælene slibes med en pimpsten.

Neglebåndene skubbes forsigtigt op, så neglens form bliver mere tydelig. Klip små slipper væk fra neglebåndene, så de er helt glatte og fine.

Neglene klippes korte enten ligeover eller med rundinger. Brug en lille neglebørste eller blød neglepen, så den hvide kant bliver tydelig og ren.

Neglene files kun den ene vej for at undgå, at kanten flosser, og til sidst masseres neglene med økologisk kropsolie samtidig med, at neglebåndene skubbes op. Hælene smøres ind i en fed creme.
Så er fødderne klar til sol og sommer.

Den økologiske kropsolie giver dine negle et sundt og blankt udseende. Jeg har olien med i tasken i en lille glasflaske og bruger den til både hænder og fødder. Olien indeholder E-vitamin og ekstrakts af økologiske urter, som plejer og styrker hud og negle.

Negleolier og cremer indeholder ofte kemi og tilsætningsstoffer, derfor vælger jeg konsekvent økologiske produkter.

God sommer
Eva

Læs om mikroplast:

Plastic Change: Hvad er mikroplastik?

Mikroplast er fundet i menneskers blod

Tænk: Mikroplastik – sådan undgår du det

DR: Mikroplastik i moderkager hos gravide

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.