Om at bo på landet – fordomme & glæder

Hvis du drømmer om at flytte på landet, så gør det endelig!

Det er skønt at bo på landet, og du får så mange dejlige naturoplevelser hver eneste dag især, hvis du bor tæt på skov og strand. Børn får skønne oplevelser, når de kan gå ud i haven og lege, og du kan bruge naturen som et frirum i en travl hverdag.

Men på et eller andet tidspunkt møder man fordommene om at bo på landet.

Jeg har selv prøvet det flere gange f.eks. “hvorfor har I så stor en have?”, “hvor mange gange har I sneet inde?” eller “hvorfor har I valgt at bo så langt ude?” Til det sidste spørgsmål svarer jeg altid: “langt ude fra hvad? Vi synes jo, vi bor midt i det”.

Om at flytte på landet

1) Hold fast i din drøm og glæd dig over de mange nye oplevelser og muligheder, du får, når du flytter på landet.

Oprindelig er jeg selv tilflytter fra København, men er født og opvokset i et villakvarter i Næstved, og Henning er født og opvokset på landet men har også boet flere år i København.

Jeg vidste kun lidt om naturen og skulle lære at åbne mine øjne for de mange oplevelser, jeg fik hver dag, da vi flyttede til Stevns i 1982.
Idag kan jeg ikke undvære det.

Det er skønt at gå ud i haven en forårsdag, når fuglene synger, solen skinner fra en skyfri himmel, og frugthaven blomstrer. Jeg holder også meget af turen gennem skoven ned til vandet eller langs klinten.

Det er en meditativ oplevelse, som jeg nyder på alle årstider. Selv på råkolde vinterdage er der noget at glæde sig over, fordi vi bor så tæt på naturen.

Sct. Hans ved Bøgeskov Strand

2) Åben dine øjne, brug dine sanser. Fornem det sted du bor både i forhold til naturen, historien og traditionerne.

Rågegården havde ligget som ødegård i mange år, før vi kom, så naboerne bød os velkommen med ordene:” hvor er det dejligt at se, at der kommer røg op af skorstenen igen.”De fulgte med og kom forbi en gang imellem men ikke på nogen anmasende måde. Kun positiv interesse og hjælpsomhed.

Foreningslivet er også en god måde at blive introduceret til et nyt sted som tilflytter.

Bøgeskov var på det tidspunkt et meget traditionsbundet sted, så Henning blev hurtigt medlem af den lokale Fugleskydningsforening og Lodsejerforening. Der var også DGI Gymnastikstævne i Bøgeskoven hver sommer, og senere kom Strandforeningen og Borgerforeningen i nabolandsbyen Holtug.

I dag er vi stadig med i nogle af de lokale foreninger.

Om at flytte på landet
Traktørstedet i Gjorslev Bøgeskov

3) Skab relationer til de lokale, som bor i dit nabolag f.eks. ved at vinke og smile, når du kører forbi eller få en snak, når du møder naboen. Vær dig selv og vis hvem du er. Del dine glæder og vis din interesse.

Hvis man ikke har lyst til at være social med naboerne, så er det helt i orden. Bare vis venlighed, så har man nemt ved at blive integreret på landet.

Jeg kan huske, at jeg trillede barnevognen hen til nabokonen, fik en snak og købte de lækreste jordbær. Vi bestilte også friskfanget fisk hos de lokale fiskere på havnen. Det var meget hyggeligt, og oplevelserne har betydet, at vi holder endnu mere af Bøgeskov idag.

Så jeg kan kun anbefale at flytte på landet!

Mange forårshilsener
Eva

Læs om at flytte på landet:

DR: Tøver du med at flytte på landet ?

TV2EAST: Børnefamilierne står af hamsterhjulet og flytter på landet

Bolius: Livet på landet er ikke altid lykken

DR: Christina elsker livet på landet

Femina: 5 spørgsmål inden, du flytter på landet

Bolius: 10 fordomme om at bo på landet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.