GÅRDHAVEN

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

Vi bor på en gammel firelænget bindingsværksgård fra 1777 i Bøgeskoven på Stevns 900 meter fra Stevns Klint tæt ved skov og strand.

Det er et dejligt sted med en stor gammel parklignende have med 84 frugttræer og en 100 m2 stor gårdhave.

Vores gårdhave

GÅRDHAVEN
Sådan har det ikke altid set ud, for i mange år havde vi ingen gårdhave.

Vi så hver dag på cement, asfalt og gult ukrudt, som vi måtte sprøjte for at holde væk.

Vores gårdhave

Derfor tog jeg initiativet en dag til forvandlingen af gårdhaven.

Vores gårdhave

Jeg stillede alle haveredskaberne frem: skovl, hakke, spade, stikspade, en lille trillebør og en sækkevogn, og så gik jeg ellers i gang fra den ene ende af.

Allerførst blev krukkerne fjernet, og så begyndte jeg at fjerne asfalt og cement med hakken på de 100 m2.

Vores gårdhave

Alt blev af hensyn til stenenes vægt kørt ud på min lille trillebør på pladsen foran huset.

Det tog et par uger, så nåede jeg til sylestenene og de gamle oprindelige brosten, der lå i tusindvis i en halv meters dybde i bunden af gårdhaven.

vores gårdhave

Det tog sammenlagt 1 år, før jeg var færdig med at grave hele gårdhaven ud med håndkraft og havde skiftet den gamle sure jord.

VISIONER, HAVEIDEER OG DRØMME

Jeg visualiserede for mit indre øje, hvordan det kunne komme til at se ud, og jeg gik målrettet efter det.

Nogle dage kørte jeg flere trillebøre ud andre dage regnede det, så kørte jeg måske kun et par ud, men jeg ville gennemføre projektet, forvandle gårdhaven, skabe et hyggeligt rum imellem de fire længer.

Da jeg var færdig blev bunkerne og de mange tons sten fjernet fra gårdspladsen ligeledes med håndkraft og kørt på genbrug.

Vores gårdhave

Nu kunne jeg endelig koncentrere mig om at indrette gårdhaven, lægge fliser og etablere bede i ny, frisk jord blandet med blade, så det blev til dejlig porøs skovmuld.

Drømmen blev til virkelighed, og idag er vi lykkelige for gårdhaven, der er kilde til daglig glæde hos os og mange hyggelige stunder med snak om planterne, krydderurterne og det liv, der er i gårdhaven.

Vores gårdhave

Derfor kan jeg godt forstå, hvis du ønsker dig en gårdhave!

HAVEGLÆDE BLEV TIL HAVE E-BØGER

Jeg er ikke gartner, hortonom eller uddannet indenfor havebrug, men jeg elsker natur og grønne oplevelser og nyder hver dag det sted, hvor vi bor.

Jeg er autodidakt haveejer, elsker at læse om blomster, planter, buske og træer, eksperimentere med nye projekter i gårdhaven og vil gerne inspirere andre til at opfylde drømmen om at anlægge en gårdhave eller have.

Vores gårdhave

Derfor startede jeg Online Forlaget, der udgiver praktiske have e-bøger til alle haveinteresserede, og bloggen Sundtliv50plus.dk  , hvor jeg skriver om glæden ved at bo tæt på naturen og ikke mindst oplevelserne i haven og gårdhaven.

Vores gårdhave

Du kan downloade et gratis Online Kursus Sundt & Grønt – Inspiration, Tips og Ideer til din Gårdhave og Have, og der er planlagt et nyt gratis online kursus til foråret.

Du er meget velkommen til at følge min blog Sundtliv50plus.dk , Facebook, Instagram eller være med i Facebookgruppen Gårdhaveglæde, hvor du kan dele dine egne haveoplevelser.

Om Sundtliv50plus.dk