Rabarbertærte m. rude-låg og mandeldrys

Rabarber er en af sommerens lækreste grøntsager. Rabarber kan bruges i dejlige tærter, kager, grøntsagsretter eller til lækre desserter, Rabarber kan også presses til skøn rabarbersaft.

Jeg har skrevet et indlæg om Anna Obling rabarber, som vi har i gårdhaven. Indlægget kan du læse her. Rabarber smager dejligt sødt men også let syrligt, og stilkene kan trækkes helt frem til slutningen af august måned.

Her får du en af mine favoritopskrifter på en lækker rabarbertærte dekoreret m. rude-låg og mandeldrys. Tærten er nem at lave og kan varieres med bær eller frugt. Rabarbertærten kan også fryses ned.

Lækker rabarbertærte

Rude-låget er nemt at lave med en småkage-udstikker, som fås i forskellige geometriske former eller sjove figurer. Ruderne pyntes med mandeldrys og perlesukker. Man kan også bruge kagesporer til at dekorere kanterne på flettede låg.

Lækker rabarbertærte

Rabarbertærte med rude-låg og mandeldrys – 6 personer

Fremgangsmåde:

Bund:
250 gr. siet hvedemel
50 gr. sukker
200 gr. blødt smør
2 hele æg

Fyld:
400-500 gr. skyllede rabarber
120 gr. sukker
1. tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
1 dl piskefløde eller mælk
40 gr. siet hvedemel

Pynt:
Hakkede mandler
Perlesukker
æg til pensling af ruderne og kanten

Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.

Sukker piskes godt med smør, hele æg tilsættes et ad gangen, rør godt, hvedemel vendes i dejen. Tærtedejen deles i 2, hvor dejen til bunden er lidt større. Dejen hviler i køleskabet i 15 min.

Imens snittes de skyllede rabarber  (1 cm). Kun den røde del af stilkene bruges til tærten. Sukker røres sammen med vanilje, piskefløde eller mælk tilsættes sammen med hvedemel. Rabarber vendes i dejen.

Tærtefadet smøres med smør. Tærtebunden udrulles på et meldrysset bord, så det passer i størrelse med et stort tærtefad (25 cm) Tærtedejen fordeles jævnt på fadet, prikkes med en gaffel og forbages i 10 min. ved 200 grader varmluft. Bunden afkøler lidt inden, fyldet fordeles.

Den lille klump dej udrulles til rudemønsteret og udstikkes med en form. Ruderne lægges på tærtedejen i det ønskede mønster, pensles med æg og drysses med perlesukker og hakkede mandler.

Rabarbertærten bager i 50 min. på nederste rille ved 200 grader varmluft eller indtil, tærten er gennembagt, lækker lys brun, og kanterne er sprøde.
Tærten afkøles inden den serveres med vaniljeis eller kold flødeskum. Mynteblade lægges på som ekstra pynt.

Velbekomme!
Eva

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *