Miljøvenlig rengøring uden plastik

Ikke sponsoreret.
I vores bedsteforældres tid havde man ikke et stort udvalg af specialiserede rengøringsprodukter. Man brugte kun få midler til rengøring i hjemmet. Det var miljøvenligt og sikkert ligeså effektivt.

Her kan du se, hvilke rengøringsmidler uden plastik, som jeg bruger. Det er til rengøring af alle rum.

Miljøvenlig rengøring uden plastik

Castille sæbe
Castille sæbe er et skønt vegansk og vegetabilsk produkt, som kan bruges både til hårvask men også som universalrengøringsmiddel.

En hættefuld Castille opløses i en liter vand. Bruges f.eks. til flydende håndsæbe, opvask, gulvvask, rengøring af døre og paneler, vindueskarme m.m. Man kan lave Castilleblandingen mere eller mindre koncentreret efter behov, og bruge Castilleblandingen i en flaske med dispenser. Castillesæbe fås også som sæbeblok.

Sæbespåner
Sæbespåner er velegnet til rengøring af f.eks. overflader med træ. Jeg bruger også sæbespåner opløst i varmt vand til rengøring af klinker og fuger på gulvet i badeværelset.

Hvid husholdningseddike
Hvid husholdningseddike er et klassisk produkt til rengøring af f.eks. fliser på badeværelset, toilettet eller til vinduerne. En hætte med eddike opløses i vand og hældes i en flaske med dispenser til vask af vinduer eller spejle.

Brun sæbe
Brun sæbe er virkelig effektivt til at fjerne gammel maling. Brun sæbe smøres på, emnet pakkes ind og står i nogle timer. Skyl efter. Brun sæbe er også rigtig godt til ovne, fordi det opløser snavs og rengør fedtede overflader.

Natrium bicarbonat
Natrium Bicarbonat er uorganisk salt, NaHCO3, der fremstilles af naturligt forekommende produkter som kalksten og koks. Til bagning og skumbad hvor der ønskes brusende effekt.

Natrium Bicarbonat benævnes også natriumhydrogencarbonat eller natron. Indeholder ingen animalske bestanddele og er fri for pesticider.

Citron
Citron dufter bare skønt. Derfor bruger jeg citronsaft til rengøring af badeværelset. Citroner indeholder citronsyre, et klassisk rengørings- og afkalkningsmiddel. Rosenvand er også dejligt i badeværelset og nemt at lave selv.

Og endelig – bruger kun mine egne strikkede bomuldsklude til rengøring samt stofklude for at undgå mikroplastik.

Håber disse enkle husmodertips kan være til inspiration.

Sommerhilsener
Eva

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.