Skøn broccolisalat

Broccolisalat

Denne klassiske broccolisalat er skøn som tilbehør til påskebuffeten, sommerens hyggelige grillaftener, efterårets gryderetter eller julemaden. Salaten kan spises hele året og er også dejlig f.eks. med æbler, pærer, druer eller flere grøntsager.

Ingredienser til 4 pers.

1 lille hjertesalat
1 rødløg
1 broccoli
3 spsk økologiske rosiner
1/2 dl ristede pinjekerner
1 dl ristede solsikkekerner
2 spsk økologisk bacon

Halver den skyllede broccoli, skær den nederste hårde del af stokken af, kog broccolien al dente i ca. 5 min. Køles af og deles i små buketter.
Bacontern ristes gyldne og sprøde på en pande og køler derefter af.

Rødløg skæres i små tern, pinjekernerne og solsikkekernerne ristes let på en tør pande. Hjertesalaten skylles og snittes. Alle ingredienserne blandes i en skål med rosinerne. Tilslut røres dressingen.

Dressing:

I en skål røres 1 spsk økologisk citronsaft med lidt spiseolie, 1 spsk sukker og 1 spsk æbleeddike. Smag til med en knivspids salt og peber. Brug en teske, dressingen fordeles efter smag. Salaten stilles koldt og serveres f.eks. med sprød flute.

Velbekomme!

Sommerhilsener
Eva

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.