Skøn rabarbertærte

Rabarber er en skøn grøntsag, som er sund og smager himmelsk i tærter og kager. Læs mit indlæg her om Anna Obling rabarber i gårdhaven.

Skøn rabarbertærte

Her får du en af mine ynglingsopskrifter på en rabarbertærte.

Tærten er nem at lave, smager dejligt let syrligt. Derfor er det skønt med is eller lidt kold flødeskum som tilbehør. Opskriften kan også bruges til bær eller frugt, og så kan tærten nemt fryses ned.

Skøn rabarbertærte

Skøn rabarbertærte

Opskrift – 6 personer

400 gr. rabarber

225 gr. sukker
2 æg
100 gr. smør
175 gr. siet hvedemel
1 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Ovnen tændes på 150 grader varmluft.

Sukker piskes godt sammen med det bløde smør. Æg piskes i et ad gangen, mel, bagepulver, vaniljesukker og mælk røres godt sammen med dejen.

Rabarberstilkene skylles og skæres i 1 cm stykker. Kun den røde del af stilkene bruges til tærten.

En tærteform ( 20-25 cm ) smøres med smør. Dejen hældes i tærteformen og fordeles jævnt.

Rabarberstykkerne lægges i et fint mønster på dejen. Drysses godt med rørsukker.

Tærteformen stilles nederst på risten i ovnen, og bages i 150 grader varmluft i 50-60 min. eller til overfladen er lækker lys brun, og tærten er sprød og gennembagt.

Rabarbertærten køler af og pyntes eventuelt med mynteblade.
Serveres med is eller flødeskum.

Velbekomme!
Eva

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *