Miljøvenlige sunde skønhedsprodukter

Reklame. Dette indlæg er ikke sponsoreret.

Hver dag bruger vi skønhedsprodukter til pleje af huden og håret.
Mange produkter indeholder hormonforstyrrende stoffer og skadelig kemi. Se Forbrugerrådet Tænks fortegnelse over de mest almindelige indholdsstoffer i kosmetik og skønhedsprodukter her.

Huden er kroppens største organ. Cremer absorberes hurtigt i huden og ledes derefter ind i kroppen via blodbanen.

Derfor har jeg nu taget konsekvensen og kasseret min kosmetik, alle cremer og shampoos.

Nu bruger jeg kun økologisk kosmetik og plejeprodukter uden palmeolie, og beholderne skal være uden plastik og helst refill i små glasflasker for at skåne miljøet og med en tydelig angivelse af indholdsstoffer.

Jeg har længe kikket efter miljøvenlige og sunde skønhedsprodukter. Nu har jeg fundet 2 serier til pleje af huden og af håret uden tilsætningsstoffer, skadelig kemi og uden palmeolie og mikroplastik.

Hvorfor undgå palmeolie?

Palmeolie bruges i industrien f.eks. til skønhedsprodukter og til mange varer, som vi køber i supermarkederne eksempelvis pizzaer og oste-topping, færdigmad og rengøringsprodukter.

Regnskovene fældes på grund af palmeolieindustrien, som inddrager jorden til dyrkning af palmetræer til stor skade for klimaet, regnskovens dyreliv og de oprindelige folk, som bor i regnskovene. Læs om palmeolie her i Fødevareguiden.

Miljøvenlige sunde skønhedsprodukter

Familien Grøn

Familien Grøn er en familieejet webshop udelukkende med miljøvenlige og klimavenlige produkter. Webshoppen har fokus på natur og miljø, og produkterne er bæredygtigt produceret, uden mikroplastik og engangsemballage. Familien Grøn donerer 1 procent af omsætningen til Plastic Change.

Jeg er meget glad for Lundegaardens shampoobar og balsam, som er produceret i Danmark.

En shampoobar bruges på samme måde som en håndsæbe bare til håret.

Fordelen ved en shampoobar er, at den er

*nem at bruge,
*fylder næsten ingenting i toilettasken,
*ingen plastikemballage og mikroplastik,
*ingen skadelig kemi,
*bæredygtigt produceret,
*uden palmeolie,
*vegansk og ikke testet på dyr
*uden parabener (konserveringsmidler)

En bar rummer nemt 50 hårvaske, drøj i brug, miljøvenlig og passer til alle hårtyper. Fås både med og uden duft. Mange shampoobars er også med balsam. Effekten af balsam er forskellig fra produkt til produkt, derfor er det en god ide at prøve sig frem.

Et tip – det er en god ide at anskaffe en lille sæberist i træ, hvor din shampoobar kan tørre helt efter brug et sted, hvor der er god udluftning og ikke fugtigt. Så holder den sig bedst.

Miljøvenlige sunde skønhedsprodukter

Naturligolie

Som plejeprodukt til huden har jeg valgt olier og sheasmør fra Naturligolie.dk Produkterne er klimavenlige og bæredygtige, og alle varer produceres i Danmark.

Det er skønne økologiske produkter uden skadelig kemi, uden palmeolie og plastik. Olierne leveres i små refill glasflasker med pipette og er meget drøje i brug. Indholdslisterne er udførlige til hvert enkelt produkt, og produkterne sendes i miljøvenlig emballage.

Derudover bruger jeg økologiske olier f.eks mandelolie til kroppen og rosenvand eller citrus som duft.

Inden badet tørbørster jeg kroppen med en hamphandske altid mod hjertet og i cirkelbevægelser, og efter badet smører jeg huden med olierne og dupper med rosenduften.

Her er en opskrift på, hvordan du nemt selv kan lave økologisk rosenvand.

Det er skønt kun at have en lille kosmetiktaske med på ferierne istedet for plastikflasker med bodylotions og ansigtscremer. Olierne fylder næsten ingenting, og du kan nemt have dine sunde plejende olier og shampoobars med på ferie til hele familien.

God sommer!
Eva

Læs om:

Artikel i DR om de skadelige virkninger ved parabener i cremer og make-up – her.

DR: Hormonforstyrrende stoffer i solcremer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *